Macaristan Başbakanı Orban: “Xi Jinping tarafından sunulan Çin barış girişimini de destekliyoruz” Macaristan Başbakanı Orban: “Xi Jinping tarafından sunulan Çin barış girişimini de destekliyoruz”

İsrail güçlerinin düzenlediği saldırıda, Ebu Dakka'nın yanı sıra yaralı gazeteciye müdahale etmek isteyen 3 sivil savunma çalışanı da hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklara göre, İsrail'in Han Yunus'taki Ferhane Okulu yakınına düzenlediği saldırıda şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanan Ebu Dakka'ya ve diğer yaralılara müdahale etmek isteyen sivil savunma çalışanları, saldırı sonucu yaşamlarını yitirdi. Olayda, bölgeye ambulansların giremediği ve kuşatılan bölgeye ilk yardım ekiplerinin girmesine izin verilmediği belirtildi.

"Günde yaklaşık 3 saat uyuyabiliyorum"

Sosyal medyada, Ebu Dakka'nın, son çekimleri sırasında yaşadığı uykusuzluğunun görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde, gazeteci arkadaşının "Ne zamandan beri uyumuyorsun?" sorusuna Ebu Dakka'nın "Günde yaklaşık 3 saat uyuyabiliyorum." cevabını verdiği ve tüm basın mensubu arkadaşlarına sağlık ve afiyette kalmaları temennisinde bulunduğu anlar yer alıyor. İsrail'in Han Yunus kentindeki Ferhane Okulu yakınına düzenlediği saldırıda yaralanan Ebu Dakka'nın olay yerindeki bekleyişi ve müdahaleye engel olan saldırılar büyük endişe yaratmıştı.