İsrail'in 7 Ekim'den sonra başlayan Gazze Şeridi'ne dönük saldırılarında Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nin duyurduğuna göre bugüne kadar 35 gazeteci yaşamını yitirdi.

Mesleklerini yapan ve savaşla ilgili dünyayı bilgilendiren gazeteciler görev başında hayattan koparıldı.

Press For Palestine girişimi ise gazetecilerin öldürülmesine ve İsrail'in saldırılarına karşı 2 Kasım Perşembe günü, saat 10.30’da Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapacak.

"GAZETECİLER İSRAİL'İN AÇIK HEDEFİ HALİNE GELMİŞTİR"

Basın açıklamasının duyurusunu yapan Press For Palestine girişimi duyuru metninde şu ifadelere yer verdi:

"Savaş bölgelerinde gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan ve tehlikeli koşullarda görev yapan gazeteciler, uluslararası sözleşmelere göre dokunulmazdır.   7 Ekim 2023 sonrasında Gazze Şeridi'nde bulunan ulusal ve uluslararası gazeteciler, işgalci İsrail'in açık hedefi haline gelmiştir.

Press For Palestine girişimi olarak daha önce İsrail'in gerçekleştirdiği gazeteci katliamına karşı durduğumuz gibi bugün de meslektaşlarımızın hukukunu ve dünya kamuoyunun özgür haber alma hakkını savunuyoruz.

Filistin’de görev yapan gazetecilerin yanında olduğumuzu deklare etmek üzere 2 Kasım 2023 Perşembe günü, saat 10.30’da Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yapacağız."

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları sonucu 35 gazetecinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Açıklamada, ölen 35 gazetecinin isimleri yer almıştı. İsrail'in Lübnan sınırında çıkan çatışmalarda da İsrail askerlerinin ateşi sonucu bir Lübnanlı gazeteci yaşamını yitirmişti.