Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı İsrail'e İHA ve füzelerle misilleme saldırısı düzenledi. Başkenti Tel Aviv'in merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarında meydana gelen patlamada 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel nedeniyle hayatını kaybetti.

Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, gece yarısı meydana gelen ve dört kişinin de yaralandığı saldırının ardından kentin yüksek alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

Tel-Aviv'de sirenler çalmaya başladı

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv'deki patlama "bir hava unsuru" nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı. İsrail hava kuvvetlerinin, İsrail'in hava sahasını korumak için devriyelerini sıkılaştırdığı ve ordunun vatandaşlara yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

preview image

Saldırıyı Husiler üstlendi

Tel Aviv’i hedef alan hava saldırısını Yemen’deki İran destekli Husiler üstlendi. Husilerin sözcüsü Yahya Saree yaptığı açıklamada, Husilerin Tel Aviv’e “radarlar tarafından tespit edilemeyen yeni bir İHA” ile saldırdığını, Filistinlilerle dayanışma içinde İsrail’i hedef almaya devam edeceklerini belirtti.

Trump yeni saldırı girişimi sonrası konuştu: ''Asla teslim olmayacağım'' Trump yeni saldırı girişimi sonrası konuştu: ''Asla teslim olmayacağım''

Öte yandan Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde İsrail’le bağlantılı nakliye gemilerine ve İsrail’e defalarca İHA ve füze fırlatmıştı.

Netenyahu ve Gallant tutuklanabilir mi? Netenyahu ve Gallant tutuklanabilir mi?

Editör: Kemal Ilıkkan