Henüz 6 yaşındaki Gazzeli Hikmet Raad Ahmed Bedir, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti.

İsrail harabeye çevirdiği Cenin’den çekildi İsrail harabeye çevirdiği Cenin’den çekildi

Açlıktan ölen  küçük Hikmet Raad’ın, vefatından sonra paylaşılan görüntüleri görenler, “insanlığımızdan utandıran fotoğraflar” yorumu yaptı.

Açlıktan bir deri bir kemik kalan Raad’ın amcasının kucağındaki cansız bedeninin, yaşıtlarının neredeyse yarısı ağırlığında olduğu görülüyor.   

Amcası Hikmet Bedir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hikmet Raad’ın tıbbi bakımı ve gıdasını sağlamak amacıyla Gazze'nin kuzeyinden, şeridin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'ne geldiklerini ancak ne yiyecek ne de tedavi imkanı bulabildiklerini anlattı.

"Kuzeyden güneye yiyecek ve gıda olduğu düşüncesiyle geldik. Ancak ne yazık ki burada da çocuklara uygun yiyecek, hatta tedavi bile yok. Dolayısıyla sağlık durumu kötüleşti ve açlıktan dolayı vefat etti."

Amca Hikmet Bedir : Gazze'de yüzde 70-80 değil, yüzde 100 açlık var. 

Amca Hikmet Bedir, sadece küçükler için değil yetişkinler için de gıda ve yiyeceğin olmadığını vurguladı.

Gazze'de başka çocukların da yeğeni gibi açlıktan ölmemesi için dünyanın özgür insanlarına "yardım" çağrısında bulunan acılı amca, "Gazze'de yüzde 100 açlık var. Evet yüzde 70-80 değil, yüzde 100 açlık var. Aynen bu çocuklar gibi biz yetişkinler de yemek bulamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, 3 Haziran'da yaptığı açıklamada, Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu.

İşgalci İsrail saldırılarını sürdürdüğü ve abluka uyguladığı  Gazze’de başta çocukların yaşamını tehdit eden açlığı silah olarak kullanıyor.

Siyonist rejimin ambargo ile yardımları engelleyerek insani durumu kasten ağırlaştırdığı Gazze’de çok sayıda Gazzeli çocuk ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

Gazze’deki Sağlık kaynakları, 22 Haziran'da yaptığı açıklamada, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yetersiz beslenme nedeniyle 44 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Editör: Burçin Çelikkol