İsrail ile Lübnan arasındaki gerginliğe karşı ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Katar ve Avrupa Birliği'nden ateşkes çağrısı gelmişti. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, ABD ve 10 ülkeden İsrail-Hizbullah arasında 21 günlük ateşkes çağrısına yanıt vererek ateşkesin olmayacağını ifade etti.

Ülkelerden ateşkes çağrısı yapılmıştı

İsrail ile Lübnan arasındaki gerginliğe karşı ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Katar ve Avrupa Birliği'nden ortak açıklama gelmişti. Açıklamada, tansiyonun giderek yükseldiği İsrail-Lübnan arasında ateşkes çağrısında bulunmuştu. İsrail ve Lübnan hükümetleri de dahil olmak üzere tüm taraflara geçici ateşkesi derhal kabul etme ve diplomatik çözüm çağrısı yapılmıştı.

Mansur Yavaş: Partimiz aday gösterirse aday oluruz Mansur Yavaş: Partimiz aday gösterirse aday oluruz

Katz: Ateşkes olmayacak

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, ABD ve 10 ülkeden İsrail-Hizbullah arasında 21 günlük ateşkes çağrısına yanıt vererek "Kuzeyde ateşkes olmayacak. Zafere ve kuzey sakinlerinin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerine kadar terör örgütü Hizbullah'a karşı tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Lübnan ateşkese tamam demişti

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, 21 günlük ateşkes çağrısını olumlu karşılamıştı. Mikati, ateşkesin uygulanmasının, İsrail'in uluslararası kararları uygulama konusunda kararlı olup olmamasına bağlı olduğunu belirtmişti.

Editör: Uğur Kaçar