Hizbullah İsrail’i vurdu! Patlamaların sesi Batı Şeria’dan duyuldu Hizbullah İsrail’i vurdu! Patlamaların sesi Batı Şeria’dan duyuldu


Times Of Israel'de yer alan habere göre, 27  Haziran 2024 tarihinde düzenlendiği belirtilen festival 7 Ekim 2023'ten sonra düzenlenen "ilk festival"
Trans bireylerin de yoğun katılım gösterdiği belirtilen Festivalde yine binlerce kişinin müzik dinlediği, dans ettiği bilidiriliyor. 
Festival anından görsellerin de paylaşıldığı haberde, İsrail için felaket olarak belirtilen o güne atıf yapılarak, ölenlerin anıldığı, katılımcıların farklı duygular taşıdığı hatta bir kaç dindar kişinin dahi katıldığı belirtilerek eğlenceye olası eleştirirel yorumlar önceden engelleniyor. 
Haber, görsel medyada yer almazken, yorumların çok fazla yapıldığı gündem oluşturulan sosyal medyada ise kayda değer bir içerik henüz paylaşılmadı. 
Ancak 9. ayına giren Gazze'de 40 bine yaklaşan sivil ölümleri ve 100 bine yaklaşan yaralıya saygı gösterilmesi bir yana, sansürlenen resmi açıklamalara göre binden fazla İsrailli öldü ve yaralandı. Hâlâ devam eden savaşta, yoğun çatışmaların yaşandığı, her geçen gün yeni  ölü ve yaralı haberlerinin paylaşıldığı, üstelik kurtarılmayı bekleyen esirler ve ailelerinin yaşadığı üzüntü bizzat kendi halkınca görmezden gelinmesi dikkat çekti. 

Editör: Burçin Çelikkol