Dünya

İsrail yine çadırları hedef aldı: 40 şehit!

İsrail ordusu, Han Yunus'un güneybatısındaki Mevasi bölgesinde bulunan yerinden edilmiş sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı.

Abone Ol

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi, İsrail'in Han Yunus'un Mevasi bölgesinde çadırları hedef aldığı hava saldırısında en az 40 Filistinlinin şehit olduğunu, 60 Filistinlinin yaralandığını bildirdi. 

Sivil Savunma Birimininden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun hava saldırısı düzenlediği bölgede 200'den fazla çadırın olduğu, 40'tan fazla çadırın tamamen hasar gördüğü belirtildi. 
Sivil Savunma Biriminin Sözcüsü, katliamın yaşandığı bölgenin 'insani bölge' olarak sınıflandırılan bölge olduğuna dikkat çekti. 

İsrail uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu çok sayıda ailenin tüm üyelerinin tamamen hayatını kaybettiği, bazı ailelerin kumların altında kaldığı bildirildi. 

Görgü tanıkları en az 5 füzenin isabet ettiği bölgede 3 derin çukurun oluştuğunu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Sivil Savunma Biriminin sözcüsü, devam eden İsrail saldırıları ve kuşatma nedeniyle arama kurtarma operasyonları için gerekli alet ve ekipman sıkıntısı yaşandığını açıkladı.