İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını belirtirken toplamda 569 kişi öldü, 1835 kişi de yaralandı.

ABD ve Katar arasında vize muafiyeti ABD ve Katar arasında vize muafiyeti

İsrail ordusu, Lübnan'a saldırılarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Lübnanlı güvenlik kaynakları saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi'nin öldürüldüğünü öne sürdü.

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyine, Bekaa bölgesine ve başkent Beyrut'a kapsamlı saldırılar gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırıya ilişkin detayların daha sonra verileceği aktarıldı. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Beyrut'a yönelik saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi öldürüldü

Lübnanlı güvenlik kaynakları, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Ghobeiry'de 6 katlı bir binayı hedef aldığını, saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi'nin öldürüldüğünü öne sürdü.

569 kişinin öldü 1835 kişi yaralandı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 569 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası ise devam ediyor.

Editör: Elif Erbay