Dünya

İsrail sonunda itiraf etti! ….   “Irak, Ürdün, Lübnan, Arabistan, Suriye’yi kapsayan bir Yahudi devleti kuracağız”

İsrail, sapkın hayalini sonunda bir bakanın ağzından itiraf etti. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich; Irak, Ürdün, Arabistan, Lübnan ve Suriye’yi içine alan bir “Büyük Yahudi Devleti” kurmak istediklerini söyledi.

Abone Ol

İsrail, sapkın ve tehlikeli ütopyasını sonunda itiraf etti. Yıllardır dilden dile iddia olarak dolaşan, ancak İsrail’in yetkili bir ağızdan bir türlü dillendirmediği sapkın hayali sonunda Maliye Bakanı Smothrich tarafından açıkça söylendi: “Ürdün, Irak, Suudi Arabistan, Lübnan ve Suriye’yi kapsayan bir Yahudi devleti kurmak istiyoruz!”

Yahidulerin, sadece Orta Doğu’yu değil, bütün dünyayı tehdit eder hale gelen “Büyük İsrail” rüyası, bir büyük savaşa yol açmak üzere. Bütün dünya nefesini tutmuş, İran-İsrail arasında patlamak üzere olan savaşı bekliyorken, İsrail Kabinesi’nin bir ırkçı bakanı, katıldığı bir belgesel programında “Büyük İsrail” hayallerini itiraf etti. 

Belgeselde itiraf ettiler

Fransız-Alman ortak yapımı bir belgesele konuşan İsrail’in kabinesinin aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smothrich,ürdün Nehrinin ötesini de kapsayan; Irak, Ürdün, Suudi Arabistan ve Suriye’yi içine alan bir “Büyük Yahudi Devleti” kurmak istediklerini söyledi. 

“İsrail: İktidardaki Aşırılık Yanlıları” adlı belgesel programa, İsrail’in mevcut kabinesinin iki aşırı sağcı ve ırkçı bakanı, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ile Maliye Bakanı Smotrich katıldı. 

Smotrich, Arte TV’de yayınlanan programda, İsrail sınırlarının şu anki mevcut haliyle kalmayacağını söyledi. Sunucunun; “Bu ne demek?” sorusu üzerine ırkçı bakan; “Yahudi devleti. Bu, oldukça karışık. Yahudi halkının değerlerine göre yönetilen bir devlet” biçiminde yanıt verdi.  

“Yavaş yavaş…”
Sunucu bu kez; “İsrail’in egemenliği denizden Ürdün’e kadar mı? Hepsi bu mu, yoksa sonrasında Ürdün Nehrinin diğer yakası mı fethedilecek?” diye sordu. Yahudi ırkçısı bakan bu soruya da; “Yavaş yavaş… Bilgelerimizin kitaplarına göre, Kudüs’ün geleceği Şam’a kadar uzanacaktır ve Kudüs tek başına Şam’a kadar uzanır” diye karşılık verdi. 
İsrail kamuoyunda kabul görüyor
Belgesel anlatıcısı ise şunları söyledi: “Smotrich’in vaat edilmiş topraklar konusunda maksimalist bir vizyonu var. Ve bu vizyon tüm Filistin topraklarını kapsıyor, ancak Ürdün, Suriye, Lübnan, Irak ve Mısır’daki toprakları da kapsıyor. Hatta Suudi Arabistan’ı bile. Kabul etmek gerekir ki radikal bir vizyon, ancak İsrail’deki kamuoyunda kabul gören bir vizyon”. 

Program sosyal medyada büyük yankı buldu ve tepkiler giderek arttı. İsrailli bakanın izni olmadan program anlatıcısının “Büyük İsrail” sınırlarının nerelere uzanacağını açıkça söyleyemeyeceği, bakanın bizzat kendisi ifade etmemek için belgesel anlatıcısına söylettiği yorumları yapıldı. 

Tam bir Yahudi ırkçısı vizyonu çizen Smotrich, değişik zamanlarda ırkçı ve şiddet yanlısı açıklamalar yapmasıyla tanınıyor. Hatta Ürdün ve Gazze şeridini İsrail’e ait gösterdiği bir haritayı medyaya gösterdiği de biliniyor.