Lübnan’dan göç başladı! Lübnan’dan göç başladı!

İsrail savaşı Ortadoğu’ya yayıyor. Suriye’ye hava saldırısı düzenleyen İsrail 3 sivili öldürdü. Irak’ın başkenti Bağdat’a ise havaalanı yakınlarındaki boş araziye füzeler düştü.

Suriye’nin başkenti Şam’a gece saatlerinde savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenleyen İsrail’in 3 sivili öldürdüğü, 9 kişiyi de yaraladığı duyuruldu.

Suriye resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Golan tepelerinden yerel saatle 02.05 sıralarında başkent Şam’daki farklı noktalara hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Savaş uçakları ve İHA’larla düzenlenen saldırıda 3 sivilin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı, maddi hasar meydana geldiği ifade edildi. Hava savunma güçlerinin İsrail’e karşılık verdiği ve insansız hava araçlarının büyük bir kısmının düşürüldüğü kaydedildi.

Suriyeli gazeteci saldırıda öldü

Resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, devlet televizyonu sunucusu Safaa Ahmed’in İran Büyükelçiliği yakınlarında aracının içindeyken düzenlenen saldırıda öldürüldüğü ifade edildi. Ahmed’in aracının aynı saldırılarda hedef alınıp alınmadığı ise bilinmiyor.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye topraklarındaki İran destekli güçlere ve Suriye ordusuna ait mevzilere zaman zaman hava saldırısı düzenliyor.

Bağdat’a da füze atıldı

Öte yandan bu sabahın erken saatlerinde Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarında bulunan uluslararası Bağdat Havaalanı’na yönelik olduğu düşünülen füzeli saldırı düzenlendi. Füzeler boş araziye düştü, ölen ya da yaralanan olmadı.

Editör: Elif Erbay