İsrail basınında geçen hafta yer alan iddia ordunun güvenlik gerekçesiyle yayın yasağı getirdiği teçhizat dolu 18 tırın çalındığı doğrulandı.   

İbranice yayın yapan Kanal-14 televizyonunun haberine göre soygun geçen hafta sonu gerçekleşti.

18 konteyner dolusu askeri malzemeyi çalıp kaçtılar  

Kanal-14 muhabirinin ordu yetkililerinden izin almasıyla ortaya çıkan olayın, geçen hafta sonu üsse giren kimliği belirsiz bir grup tarafından gerçekleştiği bildirildi.   

Habere göre, güneyde bulunan 906 Üssü'ndeki (Bislamah) atış alanına giren kimliği belirsiz kişiler her şeyi yağmaladıktan sonra askeri teçhizat dolu 18 konteynerle olay yerinden kaçtı.

Çalınan ekipmanlar arasında çok sayıda fişek, seramik plaka, kurşun geçirmez yelek, koruyucu ekipman, gece görüş cihazları, özel birlik ekipmanları gibi askeri malzemelerin olduğu bildirildi.

Malzemelerin çalınmasıyla ilgili henüz herhangi bir ipucu bulunmadığı, gözaltı ya da şüphelinin olmadığı belirtildi.

Bislamah hakkında bilgi aktaran muhabir, üssün piyade okulu olduğunu, tüm piyade tugaylarının ve özel birimlerin komutanlarının eğitim merkezi olduğunu ifade etti.

Savaş sırasında büyük zafiyet

Haberde olayın özellikle savaş sırasında yaşanmasına dikkat çekilirken askeri üsse sızmanın “alışılmadık ve tehlikeli bir saldırı olduğu” belirtildi.

Konunun hassasiyeti nedeniyle açıklama yapmaktan kaçınan ordu sözcüsünün, "Olayın ardından, askeri polis ve İsrail Polisi iş birliği içinde bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda bulgular değerlendirilmek üzere askeri savcılığa gönderilecek. Devam eden bir soruşturmayla ilgili detay vermek elbette mümkün değil" ifadeleri aktarıldı.

Ukrayna Rusya'ya saldırı düzenledi...Rusya tahliye emri verdi! Ukrayna Rusya'ya saldırı düzenledi...Rusya tahliye emri verdi!

Editör: Burçin Çelikkol