İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail ordusunun baskınları ve keyfi tutuklamalarındaki artışın yanı sıra Filistin topraklarını gasbeden silahlı İsraillilerin, Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarında da artış kaydedildi. 
İşgalci İsrail ordusu, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle işgal altındaki Batı Şeria'da 5 evi, okulu ve tarım tesislerini yıktı.
Filistinli aktivistler ve görgü tanıkları, işgal güçleri ve beraberindeki aşırılıkçı yerleşimcilerin, El Halil şehrinin güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde 3 evi ve bir okulu yıkarken, tarım arazileri ve üzerindeki yapılara zarar verdiğini bildirdi. 
Ayrıca, Tulkerim kenti yakınlarında da 2 evin yanı sıra tarım amaçlı kullanılan prefabrik evleri ve 6 dönümlük serayı yerle bir ettikleri belirtildi.  

İsrail harabeye çevirdiği Cenin’den çekildi İsrail harabeye çevirdiği Cenin’den çekildi

Gaspçı İsrailliler sınır tanımıyor

Gözü dönmüş İsrailliler, bölgede Filistinlilerin yanında yer alarak yıkıma karşı duran yahudi aktivist bir gruba da saldırdı. 
İsrailli hak örgütü Breaking the Silence, bir grup aktivistinin işgal altındaki Batı Şeria'da Pazartesi günü "aşırılıkçı yerleşimciler" tarafından saldırıya uğradığını bildirdi. 
Breaking the Silence, İsrail güçlerinin korumasında Filistinlilere ait evleri ve bir okulu yıkan yerleşimcileri engellemek isteyen iki aktivistinin vahşice saldırıya uğradığını, diğer ikisinin de telefonlarının ellerinden alınarak atıldığını belirtti. 
Breaking the Silence, bölgenin, İsrail ordusunun desteklediği şiddet yanlısı yerleşimciler tarafından hedef alınmasının ilk kez yaşanmadığını kaydetti. 


İşgalci İsrail hükümeti, uluslarası tepkilere rağmen yasadışı yerleşim planlarına onay vererek, silahlandırdığı yerleşimcileri ordu güçleriyle işgali genişlettiği bölgeye gönderiyor. 
İsrail hükümeti, en son,geçtiğimiz hafta işgal altındaki Batı Şeria'da 5.300 yeni yerleşim birimi inşaatı planına yeşil ışık yaktı. 
7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin artan gözaltı, baskın ve saldırılarında 571 Filistinli hayatını kaybetti.

Editör: Burçin Çelikkol