İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!

İsrail, Mescid-i Aksa İmamını gözaltına aldı
İsrail işgal güçleri, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından Cuma günü öğleden sonra Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslam Konseyi Başkanı Şeyh İkrime Sabri'yi gözaltına aldı. 
İsrail polisi,  85 yaşındaki Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan evine baskın  düzenleyerek gözaltına aldı.
Cuma hutbesinde Haniye'ye dua ettiği için soruşturma başlatıldı 
Haniye için yaptığı konuşmanın ardından, çok sayıda İsrailli bakan ve Knesset üyesi, Şeyh Sabri'nin tutuklanmasını ve oturma izninin iptal edilmesini istedi.
Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, İsrail polisine Sabri'yi soruşturması talimatını verirken, İçişleri Bakanı Moşe Arbel, Sabri'nin geçici oturma izninin iptal edilmesi için çaba sarf etti.
İkrime Sabri: Böbürlendikleri ifade özgürlüğü nerede? 
İsrail rejiminin hakkında soruşturma başlattığı Sabri, "Cuma vaazımda söylediklerim dini bir övgü ve taziyeydi, kışkırtma değildi," dedi Sabri. "Böbürlendikleri ifade özgürlüğü nerede?" diyerek tepki gösterdi. 
İsrail makamları, son yıllarda Şeyh İkrime Sabri’yi birçok defa  gözaltına almış, soruşturmaya tabi tutmuş, Mescid-i Aksa'ya girişine engel getirmiş ve yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.
 

Editör: Burçin Çelikkol