Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşı başlattığını" vurgulayarak, bu savaşın gelecek yıllar için büyük boyutlarda bir insani felakete neden olacağını ifade etti.

Safedi, açıklamasını sosyal medya hesabından yaparken,  "İsrail Gazze'ye kara savaşı başlattı. Gazze Şeridi’ne yönelik kara savaşının sonucu, gelecek yıllar için büyük boyutlarda insani felaket olacaktır." dedi.

Ayrıca, Arap ülkelerinin Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna sunduğu tasarının oylanacağını belirten Safedi, "Bu karara karşı oy vermek bu anlamsız savaşı kabul etmektir. Milyonlar her oyu izleyecek. Tarih yargılayacak." ifadeleriyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyelerine çağrıda bulundu.

Safedi, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının "bölgeyi uçuruma sürüklediğini" vurgulayarak, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla dünyanın felakete dur demesi gerektiğini dile getirdi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Ürdün'ün önerdiği çatışmaların durdurulmasını talep eden bir karar tasarısını kabul ederken, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısında bulundu.

GAZZE'DE SON DURUM

Gazze'de İsrail'in yoğun saldırıları, bölgedeki iletişimi felç etti. İsrail ordusu hava saldırılarını artırıp kara operasyonlarını genişleteceğini açıkladı. Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi, binlerce yaralı ve sivilin tedavi edildiği en büyük sağlık tesisi olarak bilinirken, bu hastane de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi. Bölgedeki sabit hatlar, cep telefonları ve internet iletişimi tamamen kesilmiş durumda. Gazze'deki durum giderek daha kritik bir hal alıyor.