İsrail askerlerinin alı koyduğu Gazzelilerden 21 yaşında bir gencin anlattıkları, esirlere uygulanan şiddette sınırın olmadığını bir kez daha gösterdi. Alıkonulan Gazzeli genç ve bir başka esir, İsrail ordusu tarafından  40 gün boyunca canlı kalkan olarak kullanıldı. 

İsrail saldırıya geçti! Lübnan'da 20 nokta vuruldu... İsrail saldırıya geçti! Lübnan'da 20 nokta vuruldu...

Filistinli esirlere İsrail askeri üniforması giydirildi 

Filistin Esir İşleri Kurulu ve Filistinli Esirler Kulübü, korkunç iddiayla ilgili açıklama yaptı. 
Esirler Kulübü açıklamasında, İsrail’in Filistinli bir esiri askeri üniforma giymeye zorladığını, üzerine bir kamera yerleştirdiğini ve yanında bir insansız hava aracı (drone) bulundurduğunu bildirdi. 
Açıklamada ayrıca, esirin insan kalkanı olarak kullanılmayı reddetmesi durumunda “vahşice dövüldüğünü, yemek yemekten ve temel ihtiyaçlarını karşılamaktan mahrum bırakıldığını” ve ayrıca bir kurşun yarası almasına rağmen tedavi edilmesinin askerler tarafından engellendiği vurgulandı.

Canlı kalkan yapılan esirler 

Esir İşleri Kurulu ve Filistinli Esirler Kulübü, 21 yaşındaki Gazzeli genç M.D.'nin yaptığı açıklamaları da paylaştı. Gazzeli genç, kendisi ve başka bir esirin işgal ordusu tarafından 40 günden fazla bir süre boyunca insan kalkanı olarak kullanıldığını dile getirdi.
Açıklamada, Kerem Ebu Salim geçiş noktasında mal taşımacılığı yaparken tutuklanan Filistinli gencin, geçtiğimiz Haziran ayında İsrail askerleri tarafından tutuklanan bir grup Gazzeliyle birlikte "işkence, kasıtlı olarak eziyet ve aşağılama, aç bırakma, korkutma ve tehdit" gibi muamelelere maruz kaldığını belirtti. İşgal güçlerinin, onu Mısır-Filistin sınırları arasında ve Refah'ta bir İsrail askeri birliğin konuşlanma noktasında kasten tuttuğu da kaydedildi.

Editör: Burçin Çelikkol