İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamayla yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Paylaşımında Erdoğan'ın elinde telefonla poz verdiği bir illüstrasyonu kullanan Katz, Instagram'daki erişim engelini bahane ederek Erdoğan için skandal ifadeler kullandı.

Sıla bebek olayındaki tutuklular olay yerine getirildi Sıla bebek olayındaki tutuklular olay yerine getirildi

Muhatap alınacak biri değil

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ise bu skandal ifadelerin ardından bir duyuru yaptı. Dışişleri Bakanlığı "İsrail Dışişleri Bakanı, ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan yalan dolu düzeysiz paylaşımları alışkanlık haline getirmiştir. Bahse konu şahıs muhatap alınacak biri olma özelliğini çoktan yitirmiştir.  Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir" açıklamasında bulundu. 

Katil devletin Dışişleri Bakanı...

İsrail Dışişleri Bakanı'nın paylaşımına bir tepki de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'ndan geldi. Uraloğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Katil devletin Dışişleri Bakanı;

Masumların canına kastetmiş bir anlayışın, ülkemiz insanının sosyal medya özgürlüğünü düşünme ironisi; ülkemizin hiçbir ferdi için anlam ifade etmedi, etmeyecektir.

Türkiye üzerinden algı yapmayı alışkanlık haline getirmiş bu şahıs için kelime tüketmek dahi boş iştir.

Siz önce elinizdeki masumların kanını temizleyin.

Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz.

'Çağdaş Nazi'

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın skandal paylaşımına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tepki gösterdi. Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın iradesi, çağdaş nazilerin suçlarını yüzlerine okumaya devam ediyor… İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’un fotokopisidir... O günkü Nazilerin sözü neyse, Katz’ın sözü de odur" ifadelerini kullandı.

Bu kadar yürekten çağırma bizi, bir gece ansızın...

Haddini aşan sözlere tepki gösteren, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada " Siyonazi, soykırımcı İsrail dışişleri bakan müsveddesi haddini aşıp mazlum milletlerin umudu Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ı diline dolamış. Bunu yaparken etiketlediği şahıslar ve kurumlar ilginç. Onların da derhal bu şahsı ve yaptıkları soykırımı lanetlemelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

Bu gafile de bir çift sözümüz var:
Bu kadar yürekten çağırma bizi…
Bir gece ansızın…

Türk gençliği Filistin'in özgürlük mücadelesini destekler

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise "Katil, işgalci devlet İsrail'in Dışişleri Bakanının CHP Gençlik Kollarına seslenmesini büyük bir vehametle karşılıyorum. Bu ülkenin her bir genci İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulmün karşısındadır. Türk Gençliği, soykırımı lanetler ve Filistin'in özgürlük mücadelesini destekler. İsrail'in Türkiye düşmanı Dışişleri Bakanının CHP Gençlik Kolları ile samimiyetinden endişe duyuyoruz." diyerek İsrailli bakana tepki gösterdi.

Türkiye'nin yas ilan etmesini hazmedememişti 

İsrailli bakan birkaç gün önce yaptığı paylaşımda yine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef almış ve haddini aşan sözlere Türkiye'den tepki yağmıştı. Hamas lideri İsmail Haniye için ilan edilen yas nedeniyle Türk bayrağının yarıya indirilmesini hazmedemeyen Katz, Türkiye'nin İsrail büyükelçi yardımcısının Bakanlığa çağrılması için talimat verdiğini duyurmuştu.

Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, kendisini hedef alan paylaşımları için “Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz. İstedikleri kadar çukurlaşsınlar Tayyip Erdoğan’ın ne kavline, ne kalbine zincir vurabilirler. Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz, eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz” demişti.

Editör: Ercan Çankaya