Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail'in Şam'da bir konuta düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail düşmanı, Şam'ın yoğun nüfuslu Mezze semtindeki bir konut ve ticari binayı hedef alan bir hava saldırısı başlattı. Saldırıda, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu yedi sivil öldü." denildi.

Beyrut’taki İslami Cihad kaynakları, saldırıda İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Nahhale'nin öldürüldüğü iddialarını yalanladı. Kaynaklar, Nehhale'nin Suriye'de olmadığını bildirdi. 

Suriye BRICS'e başvurdu! İsrail'in "işi" artık daha zor olacak Suriye BRICS'e başvurdu! İsrail'in "işi" artık daha zor olacak

Öte yandan İran'ın Şam Büyükelçiliği de "Şam'a düzenlenen füze saldırısında şehit ve yaralılar arasında İranlı yok" açıklaması yaparak, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Muhammed Rıza Fellahzade ile ilgili iddiaları reddetti. 

Hizbullah ve İran komutanları hedef alındı iddiası 

Suriye resmî haber ajansı Sana, İsrail’in, akşam saatlerinde Şam’ın Mezze mahallesine saldırdığını duyurdu.

İsrail'in Şam'a düzenlediği hava saldırısının ardından aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu 7 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Saldırının, İran’ın Şam Büyükelçilik binası yakınında lüks bir mahalleye düzenlediği bildirildi.

Suriye Gözlemevi, İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında Suriye vatandaşı olmayan 2 kişinin de bulunduğunu açıkladı.

Sky News Arabic, İsrail tarafından vurulan binanın Hizbullah ve Devrim Muhafızları komutanlarının kullandığı bir bina olduğunu aktardı.

İsrail’in Şam’da hedef aldığı binada Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Nahhale ve İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Muhammed Rıza Fellahzade’nin bulunduğu ve saldırıda hayatlarını kaybettikleri iddia edildi. 

Editör: Burçin Çelikkol