İsrail polisi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, 7 İsrailliyi İran’a casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutukladığını belirtti. Casuslukla yargılananlar arasında askerlikten kaçan bir İsrail vatandaşıyla reşit olmayan 2 çocuk bulunuyor.

ŞALOM gazetesinde yer alan habere göre savcılar, şüphelilerin hassas askeri ve altyapı alanları hakkında istihbarat toplayarak bu bilgileri İran’a aktardığını ve karşılığında kripto para birimi cinsinden yüz binlerce dolar kazandığını belirttiler.

Casusluk faaliyetleriyle bağlantılı önemli bölgeler arasında Ramat David Hava Üssü, Nevatim Hava Üssü, Glilot ve geçen hafta dört askerin bir Hizbullah insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybettiği Golani Tugayı Üssü'nün yer aldığı iddia ediliyor.

YARGILANANLARIN 2'Sİ ÇOCUK

İsrailli askeri analistler, casusların topladığı bilgilerin füze saldırılarına doğrudan katkıda bulunmuş olabileceğini öne sürüyor.

İsrailli bakandan akıl dışı iddia: Hizbullah'ı yok ettik İsrailli bakandan akıl dışı iddia: Hizbullah'ı yok ettik

Rishon Letzion Sulh Ceza Mahkemesi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hayfa ve İsrail'in kuzeyinde yaşayan yedi kişinin cuma günü yargılanacağını bildirdi.

Öte yandan yargılanacak kişiler arasında askerlik görevinden firar eden bir asker ve iki de 18 yaşından küçük çocuğun bulunması, İsrail polisinin casusluk iddialarının şüpheyle karşılanmasına neden oluyor.

Editör: Ercan Çankaya