Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığındaki heyet, İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin cenaze törenine katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya geldi.

İsmail Haniye’nin için cuma namazını müteakip Doha’daki İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisinde cenaze töreni düzenlendi. İslam dünyasından geniş katılımın olduğu cenaze töreninin ardından Haniye’nin naaşı Doha'da toprağa verilecek.

Törene Kurtulmuş’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın da katıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da cenaze törenine katılmak üzere Doha'ya gitti. Bakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ile görüşme gerçekleştirdi, taziyelerini iletti.

Numan Kurtuluş

Yerine Meşal geçecek iddiası

31 Temmuz gecesi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'da bulunan Hamas lideri İsmail Haniye, bulunduğu konutta uğradığı suikast sonucu öldürülmüştü.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir

Haniye'nin öldürülmesinin ardından Hamas’ın yeni siyasi liderinin kim olacağı da merak konusu. Kendisi gibi Katar’da sürgünde yaşayan yardımcısı Halid Meşal, ismi en çok geçenlerden biri. 

Heniyye Haniye Aa 2261844

Haniye suikastında çarpıcı detay: Bomba iki ay önce odasına saklanmış Haniye suikastında çarpıcı detay: Bomba iki ay önce odasına saklanmış

Editör: Kemal Ilıkkan