Pazar akşamı, Google'da dolar/TL kuru 24,05 TL oldu ve bu gelişme sosyal medyanın gündemine oturdu.

DOLAR 24 LİRAYA DÜŞER Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV100'deki yazısında böyle bir dolar fiyatının bugün yaşanan ekonomik şartlarda mümkün olmadığını, teknik bir hata veya manipülasyon olduğuna değindi.

"BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL"

İşte İslam Memiş'in yazısı:

"Pazar günü internet arama motoru Google’den dolar/TL kurunun 24,05 lira olduğu haberi yayıldı. Ekran görüntüsünü paylaşan paylaşana. Beni arayan veya mesaj yollayanlara teknik bir hata veya manipülasyon olabileceğini, böyle bir şeyin bugünkü ekonomik koşullarda mümkün olamayacağını anlattım.

Nihayet piyasa açıldığında 24,05 lira seviyesinin yanlış, 28,16 lira seviyesinin doğru olduğunu görmüş olduk. Sosyal medyaya malzeme, insanlara da konuşacak bir şey lazım olduğu için bir kaç saat oyalanmış oldular. Sorsanız inanan var mı? Hiç kimse. İnanmayacağın bir şeyi neden yayarsın ki?

CUMHRİYET'İN 100'ÜNCÜ YILINDA MANİPÜLASYON İDDİASI

Bir de dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyetin 100.yılı” o güne de denk getirerek manipülasyon da yapmış olabilirler. Yapan yapar da, inanan neden inanır? Yatırım yaptığı doların değer kaybetme korkusu da olabilir! Sosyal medyada kahraman, yatırım da Amerika.

Dolar ve Euro fiyatları: 28 Nisan 2024 Dolar ve Euro fiyatları: 28 Nisan 2024

Korkmayın, doların sahipleri dolarını 24 liradan size verip yüzde 35 faize gelmez.
Dolar biriktiren arkadaşlar; Korkma zarar etmezsin ama euro, altın ve borsadan da çok kazanamazsın. Finansal okuryazarlığın olsaydı zaten doları bir yatırım aracı olarak görmezdin, dolar ile borçlanmaz, doların bu kadar değer kaybedeceğine inanmazdın. Anlayacağınız sosyal medyaya malzeme lazımdı, fikri olan da olmayan da kullandı.

“Vavvv” “Bakın gördünüz mü” vesaire gibi konulara giremediler. İnanmadılar, gerçek ortaya çıkınca paylayacaklarını biliyorlardı. Dolar o seviyelere hiç gelmez mi? Gelebilir, olabilir. Bu hayatta hiç bir şey imkansız değil. Ancak şartların oluşması gerek. Oluştuğu zaman ben size söylerim."