Dünya

İranlı bakan Lübnan'da: "Sert yanıt veririz"

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, İsrail'in tehditlerine rağmen Lübnan'a gitti. Burada İran büyükelçiliğini ziyaret eden Erakçi ardından Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü. Erakçi, “İsrail, İran'a yönelik bir adım atmaya kalkarsa daha sert yanıt veririz. Yanıtımız uygun ve hesap edilmiş oldu" dedi.

Abone Ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in İran'a karşı herhangi bir saldırı girişiminde bulunması durumunda sert bir karşılık vereceklerini söyledi. Erakçi, bu yanıtın "uygun ve hesaplanmış" olacağını vurguladı.

"Askeri noktaları hedef aldık"

İsrail'in Beyrut havaalanına yönelik saldırılarına rağmen Lübnan'a gelmekten çekinmediklerini belirten Erakçi, Lübnan halkı ve devletiyle dayanışma içinde olduklarını ifade etti. İsrail'e karşı düzenlenen "Gerçek Vaat 2" operasyonunun İran'ın meşru hakkı olduğunu savunan Erakçi, "Saldırıyı başlatan biz değildik, Siyonist İsrail rejimi İran'ın egemenliğini hedef aldı. Biz ise sivil yerleşim yerlerini değil, askeri noktaları hedef aldık" dedi.

Erakçi ayrıca, İran'ın İsrail'e karşı askeri operasyonları sürdürme niyetinde olmadığını belirterek, "Eğer İsrail İran'a yönelik bir adım atarsa daha sert yanıt veririz" şeklinde konuştu. Lübnan'daki durumun olağan olmadığını ifade eden Erakçi, ateşkes çabalarını Lübnan ve diğer ülkelerin yetkilileriyle koordine ettiklerini ve bu çabaların Gazze'deki ateşkesle senkronize olacağını belirtti. Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanı ile yapıcı ve olumlu görüşmeler gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.