Dünya

İran'dan Hamas'a mektup: Hazırlık yapıyoruz

İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinwar'a gönderdiği mektupta intikam yeminini tazeledi. Kaani, Tahran'da öldürülen İsmail Haniye'nin intikamını alacaklarını belirterek "planlanan saldırının 13 Nisan’da gerçekleştirilen misillemeden daha sert olacağını söyledi.

Abone Ol

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran'ın misillemesinin ne olacağı merak ediliyor. 

Bölgede gergin bekleyiş sürerken İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinwar'a sürpriz bir mektup gönderdi.

Kaani, Hamas liderine mektubunda Haniye'nin intikamını alacaklarının sözünü vererek “Onun (Haniye’nin) intikamını almak için hazırlık yapıyoruz. Bu bizim görevimizdir” dedi.

"Daha sert olacak"

Diğer yandan Kaani, planlanan saldırının 13 Nisan’da gerçekleştirilen misillemeden daha sert olacağını vurguladığı mektubunda saldırının nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntıdan kaçınarak “Tahran direniş yolunda sizinle olacak ve kutsal vaat olan Kudüs'ü temizleme hedefini gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.