Rusya'dan kritik karar! Taliban terör örgütleri listesinden çıkıyor... Rusya'dan kritik karar! Taliban terör örgütleri listesinden çıkıyor...

İran’da İbrahim Reisi’nin vefatının ardından 28 Haziran’da gerçekleştirilen erken cumhurbaşkanlığı seçimlerin ikinci turu için bugün halk sandık başında. 
İçişleri Bakanlığı Seçim Kurulu Merkezi, yerel saatle 08.00'de başlayan ve 18.00'de sona ermesi öngörülen ancak önce saat 20.00'ye daha sonra 22.00’ye kadar uzatılan oy verme süresini  ihtiyaç doğrultusunda saat 24.00'e kadar uzatıldığını duyurdu. 
Reformist aday Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakar aday Said Celili'nin yarıştığı seçimlerde, 62 milyon seçmen için 59 binden fazla merkezde sandık kuruldu. 
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada cumhurbaşkanı seçiminin birinci turuna göre katılımın ikinci turda arttığı belirtildi. 
Tahran'ın en büyük seçim merkezlerinden İrşad Hüseyniyesi ve diğer seçim noktalarında ilk tura göre katılımın fazla olduğu görüldü.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda adayların hiçbiri yüzde 50+1 oy alamadığından seçim ikinci tura kalmıştı.

Adaylığı reddedilen Ahmedinejat Türkiye'ye geldi 

İran'da katılım için sandığa gidilmesi çağrıları yapılırken,  adaylığı  Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından reddedilen eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Türkiye'ye geldi. 
Ahmedinejad'ın  bugün Cuma namazını Ayasofya'da kıldığı,  yanına gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. 

Seçim sonuçlarına dair ilk verilerin gece yarısı yayımlanması, kesin sonuçların ise yarın öğleden önce açıklanması bekleniyor.

Editör: Burçin Çelikkol