Dünya

İran yine intikam sözü verdi: Zamanı geldiğinde...

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin üzerinden neredeyse bir ay geçti. İran Dışişleri Bakanı Arakçi ise, intikam sözlerini hatırlatarak "İsrail'den zamanı geldiğinde gereken intikamı alacağız. Bunda şüpheye yer yok ve bu konuda İran'a kurulmuş gizli tuzaklara da düşmeyeceğiz" dedi.

Abone Ol

İran'ın İsrail'e yapacağı misilleme konusunda hükümet ve İran Devrim Muhafızları arasında anlaşmazlık olduğu iddia edilmişti.

Söz konusu iddialara ilişkin konuşan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, dışişleri bakanlığının silahlı kuvvetler ile uyum içerisinde çalıştığını söyledi. 

İran'ın toprak bütünlüğüne yönelik saldırının asla affedilemeyeceğini belirten Arakçi, "İsrail rejimine karşı düzenlenen Gerçek Vaat Operasyonu, diplomasi ve askeri saha arasındaki uyumun en iyi örneği oldu. Bu operasyon ile İran'ın Şam Konsolosluğu’na yönelik saldırının cevabı verilirken, aynı zamanda Siyonist rejimin savaşı bölgeye yaymaya yönelik çabası engellenmiş oldu. Bu kez de İsrail'e vereceğimiz yanıtta benzer bir durum söz konusu ve silahlı kuvvetler ile tam bir uyum içerisindeyiz" dedi. Arakçi, İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi hedef alan saldırısı ile İran'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini belirterek, "İsrail'den zamanı gediğinde, özellikle de zamanı geldiğinde gereken intikamı alacağız. Bunda şüpheye yer yok ve bu konuda İran'a kurulmuş gizli tuzaklara da düşmeyeceğiz" dedi.

Batılı ülkelerle görüşmesinde İsrail'e gereken yanıtın verileceğini aktaran Arakçi, "İngiltere, Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları ile görüşmelerimde Siyonist İsrail rejiminin gerçekleştirdiği terör eyleminin cevapsız bırakılmayacağını vurguladım. İran, İsrail'e gereken cevabı uygun zamanda ve tüm yönleri ile planlanmış şekilde verecek" ifadelerini kullandı.