Dünya

İran, İsrail'e bu gece mi saldıracak? Mısır saat vererek duyurdu...

Hamas lideri Haniye suikasti sonrası tüm dünyanın gözü İran'ın yapacağı karşı hamlede. Havayolu şirketleri için bir güvenlik uyarısı olan NOTAM yayınlayan Mısır, tüm havayolu şirketlerinden yarın TSİ 03.00-07.00 saatleri arasında İran hava sahasından uzak durmalarını istedi. Karar, İran'ın bu gece İsrail'e saldıracağı iddiasını gündeme getirdi.

Abone Ol

Mısır, İsrail ve İran arasındaki gerginlik nedeniyle tüm havayolu şirketlerine yarın TSİ 03.00-07.00 saatleri arasında İran hava sahasından uzak durmalarını istedi.

"İran hava sahasından uzak durun"

İran'ın İsrail'e saldırı düzenlemesi beklenirken, Mısır havayolu şirketleri için bir güvenlik uyarısı olan NOTAM yayınladı.

Yayınlanan güvenlik uyarısında  tüm havayolu şirketlerinden yarın TSİ 03.00-07.00 saatleri arasında İran hava sahasından uzak durmaları istenerek, "Tüm Mısırlı taşıyıcı firmalar Tahran (Uçuş Bilgi Bölgesi) FIR'ı üzerinden uçmaktan kaçınacaktır. Söz konusu bölge üzerinde hiçbir uçuş planı kabul edilmeyecektir” denildi.

Güvenlik uyarısının neden yayınlandığına ilişkin ayrıntı verilmedi.

Öte yandan Ürdün ise pazar günü tüm havayolu şirketlerinden 45 dakikalık ekstra yakıt bulundurmalarını istemişti.

Mısır, İran'ın saldırısında koalisyonda olmayacak

Mısır, nisanda İran misillemesini püskürten uluslararası koalisyonda bu kez yer almayacağını İsrail'e iletirken, İran'a da İsrail'e atacağı SİHA-füzelere hava sahasını kapatacağını belirtmişti.

Mısırlı yetkililer, İranlı mevkidaşlarına, bu önlemin "Tahran'a karşı düşmanca davranış olarak algılanmaması, Kahire'nin çıkarlarını ve egemenliğini koruma yolu olarak görülmesi gerektiğini" söylemişti.