İran'ın Fars haber ajansına göre, İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinin Hirmand ilçesindeki Sasul polis karakolu yakınında Taliban sınır güçleri ile İran sınır muhafızları arasında çatışma yaşandı. Bu arada İran devlet televizyonu, her iki taraftan ordunun çatışmanın nedenlerini değerlendirmek için bir toplantı düzenlediğini bildirdi.

HER İKİ TARAFTA DA KAYIPLAR VAR

Aynı zamanda İran'ın haber ajansı Mehr'in Sistan-Belucistan’ın haberine göre, İran sınır muhafızlarından biri Makki bölgesinde Taliban güçleriyle çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Haber içerisinde daha fazla ayrıntı verilmedi.

TALİBAN İRAN SUÇLU DEDİ

Taliban Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı, İran askerlerinin Nimroz eyaletinin Kang ilçesine bağlı sınır bölgesine ateş açmasının iki taraf arasında çatışmaya yol açtığını söyledi. Bakanlık, "herhangi bir tarafın çıkarına savaş ve olumsuz davranış başlatmak için  hiçbir mazeret olmadığını" belirterek, Taliban rejiminin diyalogu herhangi bir sorunu çözmenin en makul yolu olarak  gördüğünü de sözlerine ekledi. Taliban İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulnafi Tekur, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, çatışmada her iki taraftan bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. Sistan ve Belucistan Ulaştırma ve Karayolları Genel Müdürü Ayub Kurd, İran-Afganistan sınırında son dönemde yaşanan çatışmalar nedeniyle Afganistan-Malik sınırındaki tüm ticari faaliyetlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.