Tahran’da öldürülen Hamas liderinin intikamını alacağını dillendiren İran yönetimi henüz herhangi bir somut adım atmadı.

The Telegraph, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın İsrail’e doğrudan yapılacak bir saldırının ağır sonuçlar doğuracağı görüşünde olduğunu iddia etti.

Gazeteye göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu içindeki üst düzey generaller, sivil kayıpları önlemek amacıyla askeri üslere odaklanarak Tel Aviv ve diğer İsrail şehirlerine doğrudan saldırı düzenlenmesi konusunda ısrar ediyor.

Komşu ülkelerdeki gizli üsler

Fakat  geçen ay yapılan seçimlerde İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun adayını yenen ve nispeten daha ılımlı bir isim olarak anılan Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran'ın komşu ülkelerindeki gizli İsrail üslerinin hedef alınmasını önerdi.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın yardımcıları da The Telegraph'a yaptıkları açıklamada, Devrim Muhafızları'nın İsrail'e karşı daha agresif bir misilleme arayışında olduğunu doğruladı.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir

Üstelik Cumhurbaşkanının yakın bir danışmanı, "Pezeşkiyan, İsrail'e doğrudan bir saldırının ciddi sonuçları olacağından endişe ediyor" dedi.

İsrail’e misilleme noktasında ikiye bölünen İran yönetiminde son kararın dini lider Ali Hamaney tarafından verilmesi bekleniyor.

Editör: Ömer Göyce