Gündem

İran Dini Lideri Hamaney: Tüm gücümüzle Hizbullah’ın yanındayız

İsrail’in dün akşam Beyrut’un güneyindeki Hizbullah varlıklarına yönelik saldırısının ardından, İran Dini Lideri Ali Hamaney bir açıklama yaptı ve; “Tüm gücümüzle Hizbullah’ın yanındayız” dedi.

Abone Ol

İran Dini Lideri Ali Hamaney, tüm güçleriyle Hizbullah’ın yanarında olacaklarını söyledi.

Lübnan’daki Hizbullah’ın Lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü iddialarının ardından, hakkında güvenli bir yere götürüldüğü haberleri çıkan İran Dini Lideri Hamaney, bir açıklama yaptı.

"Bölgenin kaderi, Hizbullah önderliğindeki direnişe bağlı. Direnişin tüm güçleri Hizbullah'a destek için yanlarında olacak" diyen Hamaney, Siyonistlerin Hizbullah’ın Lübnan’daki güçlü yapısına zarar veremeyeceğini savundu.

Hamaney, açıklamasında şöyle dedi: "Nasrallah suikastı, Siyonistlerin zulmünü bir kez daha ortaya koymuştur. Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapısına önemli bir zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmeliler. Tüm direniş güçleri Hizbullah'ı destekliyor. Siyonist rejimin iktidardaki terör çetesi, Gazze'de bir yıldır sürdürdükleri canice savaştan ders almadı. Siyonist suçlular bilsinler ki, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapısına bir zarar veremeyecek kadar önemsizler. Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve destekçisi. Bu bölgenin kaderini başta Hizbullah olmak üzere direniş güçleri belirleyecek. Allah'ın lütfuyla Lübnan, işgalci, kötü ve itibarsız düşmanı yaptıklarına pişman edecek. Tüm Müslümanların ellerindeki tüm imkanla Lübnan halkının ve onurlu Hizbullah'ın yanında yer almaları ve gaspçı, baskıcı, zalim rejime karşı onlara yardımcı olmaları başlıca görevleridir”.