Sosyal medya kullanıcıları uzun zamandır İnstagram’a gelecek olan NFT özelliğini bekliyordu. Beklenen haber geldi, İnstagram’ın CEO’su Adam Mosseri tarafından bir paylaşım yapıldı. Şirket tarafından yapılan paylaşımda İnstagramdaki NFT özelliğinin özel bir etikete sahip olacağı görülüyor. Uzun süredir İnstagram’a gelecek olan NFT özelliği bekleniyordu. Şirket daha önce de bununla ilgili açıklama yapmıştı.

NFT Nedir?

“Değiştirilemez Token” anlamına gelen NFT, şifrelenmiş bir eşi daha olmayan varlıklara verilen addır. Burada NFT, maddi olmayan bir ögeyi temsil ediyor ve bu ögelerin sahipleri de blok zincirine kaydedilmiş oluyor. İlk başta sadece bir iddia olarak ortaya çıkan bu durumu Mark Zuckerberg de yaptığı açıklamayla doğrulamıştı. 2021 yılı sonunda Adam Mosseri de İnstagram için bir NFT çalışması yapıldığını söylemişti. Henüz çok fazla şey bilinmediği için, İnstagram CEO’su Adam Mosseri’nin yayınlamış olduğu bir video ile İnstagram’a eklenecek olan NFT desteğini biraz da olsa görmüş olduk.

İnstagramın NFT Özelliğinden İlk Görüntüler

İnstagram’ın NFT Özelliği Böyle Görülecek

Paylaşılan videodan görebildiğimiz kadarıyla, sosyal medya platformuna eklenecek olan NFT eklentisinin “digital collectible” isimli bir etikete sahip olduğu görülüyor. Bu etikete dokunan İnstagram kullanıcıları NFT eklemeyle ilgili tüm detaylara ulaşabilecek. Sadece görülebilen kısmı bu olduğu için şirketten ya da Adam Mosseri’den NFT satışı ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Şirket daha önce yapmış olduğu açıklama da İnstagram için NFT’leri nasıl daha kullanılır hale getirebilmek için araştırma yaptıklarını söylemişti. Bu durum 2021 Aralık ayından beri beklendiği için sürpriz olmadı. NFT kullanımı, oldukça popüler bir hale gelmiş ve milyonlar kazandırması ile büyük medya patronlarının da dikkatini çekmiştir

İlk Deneme ABD’li İçerik Üreticilerine

Şirket CEO’su Adam Mosseri’den gelen açıklamalara göre, eklenecek olan NFT desteği bu hafta içerisinde ABD’deki bir grup içerik üreticisinin kullanımına sunulmuş olacak. Bu deneme tamamen test mahiyetindeki olacak olup, arkasından tüm dünyada kullanıcılara sunulacak. Henüz kullanıma çıkmadığı için kullanıcıların beğenisi ölçülebilmiş değil, ancak deneme kullanımlarından sonra İnstagram kullanıcıları buna karar verecek. Kullanıcılar NFT’lerin resmi olarak İnstagramda kullanılacağı günü iple çekiyor.