Türkiye'de milyonlarca kullancısı ve "bağımlısı" bulunan Instagram'ın dün açılması bekleniyordu ama toplantıdan beklenen karar çıkmadı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) tarafından katalog suçlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 2 Ağustos’ta erişim engeli getirdiği Instagram'da yasak sürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, BTK ve İletişim Başkanlığı yetkilileri ile Instagram Londra ve Türkiye temsilcilerinin dün online bir toplantı gerçekleştirmişti. 

BTK geri adım atmıyor

Hürriyet'te yer alan habere göre; BTK, Instagram zirvesinde yetkililere bir dizi paylaşımı içeren listeyi sunarak, bunların eksiksiz kaldırılması halinde yeniden erişime açılacağını bildirdi..

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Yasası’nın 8. maddesinde sayılan suçlarla ilgili BTK Başkanı’nın re’sen erişim engeli getirme yetkisi bulunuyor.

BTK, katalog suçlara giren Atatürk’e hakaret, çocuk istismarı ve cinsel suçlar; fuhuşa, kumara, uyuşturucuya özendirme, toplumsal hassasiyetlere aykırı görüntüler gibi bir dizi paylaşımı içeren listeyi Instagram’a sunarak, bunların eksiksiz kaldırılması halinde yeniden erişime açılacağını bildirdi. Aksi halde erişim engelinin devam edeceği vurgulandı.

16 ile yeni vali ataması yapıldı! 16 ile yeni vali ataması yapıldı!

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır

Bakan Uraloğlu umutlu konuşmuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu toplantıya ilişkin X’te yaptığı paylaşımında “Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” demişti.

Uraloğlu'nun bu sözleri kamuoyunda beklentileri artırsa da sonuç çıkmadı. Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada da “Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.

Instagram bugün açılıyor! Bakan Uraloğlu: Olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz Instagram bugün açılıyor! Bakan Uraloğlu: Olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Sonuç alamadık Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Sonuç alamadık

Editör: Kemal Ilıkkan