Samimi Haber Özel
Yapılan araştırmalarda, İngiltere halkının ve özellikle yaşlı kesimin her geçen gün Brexit’ten pişmanlık duyduğunu ortaya koyuyor.
Anımsanacağı üzere, İngiltere Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden 31 Ocak 2020 tarihinde resmen ayrıldı.
Peki, ne oldu da İngiliz halkı kararından pişmanlık duydu.
İddia vahim: İnsanlık Twitter algoritmasına teslim oldu!
İngiltere’nin AB’den ayrılmasında, Twitter algoritmasının devreye alındığı ortaya kondu. Yani düşüncelerimiz yönetiliyor!
ABD merkezli Twitter’ın Brexit oylaması öncesi, özellikle yaşlı İngiliz vatandaşlarını hedef alarak, “Birlik içinde kalıp rahatımızı bozmayalım demeyin, çocuklarınızın geleceğinizi düşünün!” teması ile fikirlerinin aşama aşama değiştirildiği belirtiliyor.
Bu dönemde, Twitter suçlamaları reddetmişse de, süreç içerisinde, işin içerisinde olduğuna dair çok sayıda kanıt ortaya çıkmıştı.
ABD’nin uzun erimli politikalarında, İngiltere’nin Birlik’ten çıkması hayırlı görüldüğü için, Amerika derin devletinin bu planının Twitter marifeti ile ve başarıyla uygulamaya alındığı kaydediliyor.
DÜŞÜNCELERİMİZ BİZE AİT DEĞİL Mİ?
Hoolywood ile tüm dünyaya propaganda yapan, Amerika, aslında farklı bir sosyal deneyi de eş zamanlı ama gözlerden kaçırarak uygulamaya almıştı.
PASKALYA YUMURTASI
25. kare de denilen bir teknikle, izleyiciye dışarıdan gönderilen bir fikrin, sanki kendi düşüncesiymiş gibi hissettiği bir uygulama hayata geçirildi. Sinema dünyasında ilk kez Fight Club/ Dövüş Kulübü’nde uygulanan yöntemde insan gözünün yanılacağı varsayılan saniyenin 25’te birine bir görüntü yerleştiriliyordu. Göz yanılsa da, beyin 25. Kareyi bilgi olarak alıyor. Ancak bu bilginin dışarıdan verildiğini değil de, kendi ulaştığı bir bilgi olduğunu ortaya koyan çok sayıda çalışma yapılmış.
Paskalya Yumurtası’da denilen bu uygulamanın önderi Amerika’nın günümüzde, seçimlere müdahale edebildiğine dair çok sayıda çalışma bulunuyor.