HABER MERKEZİ

Türkiye’nin köklü akademik eğitim kurumlarından İnönü Üniversitesinde rektörlük heyecanı yaşanıyor. Mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın görev süresinin sonuna gelinmesi üzerine, bu makam için 28 aday başvuru yaptı. 

Geçtiğimiz günlerde YÖK, İnönü Üniversitesinin rektör adaylarını mülakat için Ankara’ya çağırdı. Mülakatın ardından belirlenecek 3 aday, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan bu 3 kişiden birini rektör olarak atayacak.

Birbirinden değerli adaylar arasında Prof. Dr. İlhami Berber hem akademik başarısı hem de projeleriyle öne çıkıyor. Hakemli uluslararası yayın organlarında bu güne kadar tam 116 bilimsel makalesi yayınlanan Prof. Berber, İnönü Üniversitesi için gerçekleştirdiği başarılı projelerle de dikkat çekiyor. “Doğduğum topraklara hizmet etmek benim için büyük mutluluk ve gurur” diyen Prof. Berber, halihazırda üniversiteye bağlı Onkoloji Hastanesinde Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Narin’in yengesi Hediye Güran tutuklandı! İşte Hediye yengenin ifadesi Narin’in yengesi Hediye Güran tutuklandı! İşte Hediye yengenin ifadesi

“Yılın Hekimi” seçildi

Malatya Gündüzbey’de 1981 yılında dünyaya gelen Berber, 2005’te Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İç Hastalıkları ve Hematoloji yan dalını İnönü Üniversitesi’nde tamamlayan Berber, 2015 yılında çalıştığı Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Hematoloji Bölümünü kurdu. 2017 yılında doçentlik ünvanını alan Berber, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalıştığı süre içinde gösterdiği üstün performans ile 2017-2018 yıllarında Malatya'da yılın hekimi seçilip ödüllendirildi. Daha sonra İnönü Üniversitesi Erişkin Hematoloji Bilim Dalında çalışmaya başlayan Berber, 2022’de profesör oldu.

Berber, 6 Şubat depremlerinin en çok hasar verdiği illerden biri olan Malatya’da halka yardım etmek için, hastalarıyla sosyal medya üzerinden iletişim kurup yardımcı oldu. Malatya’yla ilgili sivil toplum çalışmalarında da aktif biçimde yer alan Berber, çeşitli derneklerde yöneticilik de yapıyor.

Editör: Uğur Kaçar