İngiltere’nin Leeds kentinde sosyal hizmetlerin Doğu Avrupa kökenli bir ailenin 4 çocuğunu alması üzerine başlayan prostolar büyüyerek kontrolden çıktı.

Çok sayıda polisin sevk edildiği Harehills bölgesinde aralarında çocukların da bulunduğu göstericiler 2 katlı bir otobüsü ateşe verdi. Protestocular taş, sopa ve scooter fırlatarak zarar verdikleri bir polis aracını devirdi. Polis gösterilerin yaşandığı bölgeye giden yolları kapatarak halka bölgeye girmemeleri çağrısında bulundu.

Çıkan olaylarda herhangi bir yaralanma bildirilmezken, alevler bölge halkı ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Leeds Göçmen Ayaklanması2

İçişleri Bakanı: Dehşete düştüm

İngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper yaptığı açıklamada, "Bu gece Leeds’te şok edici olaylar ve polis araçları ile toplu taşıma araçlarına yönelik saldırılar karşısında dehşete düştüm. Bu tür düzensizliğin toplumumuzda yeri yoktur" dedi.

West Yorkshire polisine çabalarından dolayı teşekkürler eden Cooper, olaylar hakkında düzenli olarak bilgilendirildiğini söyledi.

Filistin basını: İsrail askerleri bir Türk vatandaşını öldürdü Filistin basını: İsrail askerleri bir Türk vatandaşını öldürdü

Microsoft çöktü... Havalimanları, hastaneler, televizyon kanalları felç! Microsoft çöktü... Havalimanları, hastaneler, televizyon kanalları felç!

Editör: Kemal Ilıkkan