İngiltere Penaltılarda İsviçre'yi Geçerek Yarı Finale Yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde İngiltere ile İsviçre, Düsseldorf Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ererken, maçın ikinci yarısında heyecan doruktaydı.

Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza... Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza...

75.dakikada İsviçre'nin geliştirdiği atakta, Ndoye'nin yerden ortasını İngiltere savunmasından John Stones sektirdi. Topu arka direkte kayarak dokunan Embolo, İsviçre'yi 1-0 öne geçirdi. Ancak bu üstünlük uzun sürmedi. 80. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Bukayo Saka, ceza sahası dışından çektiği şutta topu yan direğe de çarptırarak ağlarla buluşturdu ve skora denge getirdi.

Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada, uzatma devrelerine geçildi. İlk uzatma devresinde gol sesi çıkmazken, 117. dakikada Shaqiri'nin köşe vuruşundan kaleye gönderdiği top direkten döndü ve maçın kaderi penaltı atışlarına kaldı.

Penaltı atışlarında İngiltere, İsviçre'yi 5-3 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başardı. İngiltere'nin yarı finaldeki rakibi, Hollanda ile Türkiye arasındaki çeyrek final mücadelesinin galibi olacak.

EURO 2024'te dün oynanan çeyrek final maçlarında tur atlayan diğer takımlar ise İspanya ve Fransa olmuştu. Yarı finalde bu iki takım da büyük bir heyecanla bekleniyor.