Hürriyet'te derlenen habere göre, Avrupa'nın ve İngiltere'nin önde gelen kraliyet ailesi üyeleri Windsor Şatosu'nda buluştu. Bu toplanmanın amacı ise bir süre önce hayata veda eden, Yunanistan'ın tacını ve tahtını yıllar önce kaybeden kralı Konstantin anısına düzenlenen anma töreniydi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in kocası Prens Philip'in kökenleri nedeniyle İngiliz kraliyet ailesiyle bağlantısı bulunan Yunanistan Kralı Konstantin anısına düzenlenen bu anma töreninde Kral Charles da yoktu, oğlu William da.

WILLIAM SON ANDA GİTMEKTEN VAZGEÇTİ
Charles, kanser tedavisi devam ettiği için törene katılamadı. Prens William'ın ise son anda "kişisel sebepler" ileri sürerek anmaya katılmadığı belirtildi. Bu durumda İngiliz kraliyet ailesini en üst düzeyde temsil etme görevi ise Kral Charles'ın karısı Camilla'ya kaldı. Siyahlar içinde Camilla, kraliyet ailesindeki kariyeri boyunca ilk kez bu kadar önemli bir etkinlikte kocasını temsil etti.

Ekran Görüntüsü 2024 02 27 222316

O DA ESKİ KARISIYLA BİRLİKTE GİTTİ
Diğer yandan Charles'ın ortanca kardeşi Prens Andrew da eski karısı Sarah Ferguson ile birlikte törende yer aldı. Ama gözlerin asıl aradığı kişi Prens William'ın törene katılmaması da dikkat çekti.

Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü

Törende Kral Charles'ın kız kardeşi Prenses Anne ve kocası Sir Tim Laurence de katılımcılar arasındaydı. Sarah Ferguson ile Prens Andrew'nun büyük kızı Prenses Beatrice, kocası Edoardo Mapelli Mozzi ile birlikte İngiliz kraliyet ailesinden törene katılmayanların boşluğunu doldurmaya çalıştı.

Kraliçe'nin torunu, Prenses Anne'in kızı Zara Tindall ve kocası Mike Tindall da siyah kıyafetleri içinde törende hazır bulundu. Kral Konstantin'in çocukları Pavlos, Philippos, Alexia, Theodora ve Nikolaos da katıldı.
HERKES YAKIN GELECEKTE NELER OLACAĞINI MERAK EDİYOR
İngiliz kraliyet ailesi son bir buçuk aydır hiç hesapta olmayan bir değişimden geçiyor. Üstelik bütün bu olanlar, belki de yakın zamanda yaşanacak başka değişimlere de hazırlık anlamında. Bir başka deyişle dünyanın dört bir yanındaki meraklılar, bir olasılık çok da uzun süre beklemeden bu ailede bazı yeniliklere tanıklık edebilir.

Bunun en önemli nedeni de Kral 3. Charles'ın kansere yakalanması. Bazı kraliyet uzmanlarına göre 75 yaşındaki Charles, hastalığı nedeniyle tahtı büyük oğlu William'a devretme planlarını öne çekti.Hatta bu konuda kapalı kapılar ardında ciddi ciddi planlar yapıyor. Üstelik de iddialara göre bu planlarını da arasının açık olduğu küçük oğlu Harry'den köşe bucak gizliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 02 27 222812
ARTIK SOMUT BİR PLAN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR 
Yıllardır aileyi yakından takip eden kraliyet uzmanı yazar Tom Quinn'e göre Charles'ın bozulan sağlığı, onu tahtını Prens William'a devretme zamanının belki de sandığından daha yakın olduğunu düşünerek somut bir plan üzerinde çalışmaya yöneltti.

Tom Quinn, İngiliz Daily Mirror gazetesine verdiği demeçte " Bu veraset planlaması son derece gizli bir şekilde yapılıyor. Hiç kimse Harry'nin bu konu hakkında en küçük bir bilgisi olmasını bile istemiyor. Çünkü Harry, eğer küçümsendiğini ya da geri plana itildiğini düşünürse hemen medyaya koşacak" dedi.

Quinn'in yorumuna göre doğal olarak Charles'ın tahtı devir ve veraset planlarının tam kalbinde ilk sıradaki veliahtı William yer alıyor.