Yerel seçimler yaklaştıkça hem siyasi partilerden, hem bağımsız isimlerden tek tek adaylık açıklamaları geliyor.

31 Mart 2024'teki seçimler için yarışacak adaylar dah şimdiden hazırlıklara başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koltuğuna kimin oturacağı ise en çok merak edilenlerde.

İBB için AK Parti'den adaylıklar açıklanmışken kkurultayla birlikte "Değişim" tartışmalarının yaşandığı CHP kanadından henüz bir adaylık açıklaması gelmemişti.

Genel başkan değişimine giden tartışmaların odağındaki isim olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılırken, parti içinden ilk rakibi geldi.

CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, aday adayı olarak İmamoğlu'nun karşısına çıkan ilk isim oldu.

Kerimoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday adaylığı evraklarını teslim etti.     

Adaylığını sosyal medya hesabından bir video ile duyuran Kerimoğlu şunlar yazdı:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel değerlerine bağlı, halkçı, kamucu, laik, devrimci, Atatürkçülerin, ÖRGÜTÜN GÜCÜNE İNANAN PARTİ EMEKÇİLERİNİN ADAYI OLARAK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığına başvurumu yaptım. Partimize ve İstanbulumuza hayırlı olsun."

BÜLENT KERİMOĞLU KİMDİR?

1970 yılında Ardahan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı ve 1991 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1992–1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’nde ihtisas yaptı. Asistanlık döneminde General Medical Council’ın bursu sayesinde 16 ay İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediatric Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi’nde "research fellow" olarak görev yaptı. 10 yıl süreyle İstanbul’un çeşitli hastanelerinde çalıştı.

Bülent Kerimoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Haklarını Koruma Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve Lozan Mübadilleri Vakfı üyelikleri bulunuyor. 2010 – 2011 Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Sekreterliği yaptı ve aynı zamanda 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 3. Bölge Milletvekili adayı oldu.

Bülent Kerimoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba Devlet Başkanı Yardımcısı Mesa ile bir araya geldi TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba Devlet Başkanı Yardımcısı Mesa ile bir araya geldi

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Bakırköy İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.