HABER MERKEZİ

CHP’de genel başkanlık koltuğunun el değiştirmesinin ardından, Özgür Özel’in bu koltuktaki performansı pek çok kez tartışma konusu oldu. 

Kurultayda İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle genel başkan seçilen Özgür Özel ile İmamoğlu arasında “çatlak” olduğu iddiası her geçen gün kulislerde daha yoğun şekilde konuşuluyor.

CHP içinde neler oluyor?

Çiçeği burnunda Genel Başkan Özgür Özel, CHP’nin yerel seçimlerde kazandığı başarı ile çıtayı yükseltti. Sonrasında attığı adımlar ise toplumdan ziyade CHP içerisinde tartışıldı. Normalleşme adımları, New York’taki rüşvet iddialarına ilişkin verdiği yanıt ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayakta karşılanması kararı…

CHP’li vekillerin bir kısmı bu karara uymadı ve parti içindeki huzursuzluk daha yüksek sesle dillendirilmeye başladı.

Özgür Özel CHP’nin politikalarını belirlerken, desteğini alarak genel başkanlık koltuğuna oturduğu Ekrem İmamoğlu bu duruma ne diyordu?

İmamoğlu politika belirleme süreci dışında tutuldu

İmamoğlu’na yakın kaynaklar,  İBB Başkanı’nın politika belirleme sürecinin dışında tutulduğunu, normalleşme adımları, New York’taki rüşvet iddialarına ilişkin yanıt ve Cumhurbaşkanı’nı ayakta karşılama kararını tüm Türkiye ile birlikte öğrendiğini dile getirdi.

Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İsrail'e silah ambargosu uygulansın Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İsrail'e silah ambargosu uygulansın

Özel’e ekran ambargosu mu?

Özgür Özel’in CHP’de politika belirleme noktasında İmamoğlu’nu dışarıda tutması, sonunda İmamoğlu’nu harekete geçirmiş görünüyor.  
Geçen haftalardan bu yana “CHP Medyasının” en önemli iki kanalı  Halk TV ve Sözcü TV’de Özgür Özel’e adeta ambargo uygulanmaya başlandı. Son üç gündür ise Özel bu kanallarda bir kez bile görünmedi. İmamoğlu’na desteklerini yayın politikalarına yansıtan bu iki kanalın CHP Genel başkanına ekranlarını kapamaları elbette tesadüf değil.
Bu dolaylı ambargoyu takiben Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel’in politikalarını çok sert eleştirdiği ve İmamoğlu’na olası siyasi yasak davası üzerinden destek çıktığı Sözcü TV’de İpek Özbey’le yaptığı program geldi.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu Özgür Özel’i indirecek!

Hem İmamoğlu hem Kılıçdaroğlu cephesinden gelen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu genel başkan değişikliği konusunda uzlaşmış durumda. 

Aynı kaynaklardan gelen bilgilere göre ikili henüz, Özel’den sonra o koltuğa oturacak yeni genel başkanın kim olacağı konusunda uzlaşmış değil. Ancak önümüzdeki süreç içerisinde hem ortak yeni bir genel başkan hem ortak yeni bir MYK ve PM’nin belirlenmesinin çok da uzun sürmeyeceği iddia ediliyor. 

İktidarın yeni bir çözüm süreci hamlesiyle CHP’yi hazırlıksız yakaladığı ortamda, çok uzak olmayan bir zamanda CHP’nin olağanüstü seçimli kurultaya gitmesi sürpriz olmayacak.

Editör: Elif Erbay