Bültende, "İran'ın, İsrail'e fırlattığı füzeler, Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde tespit edilerek durduruldu" iddiasının doğru olmadığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüşmesinin ardından, Kürecik radar üssüyle ilgili daha önce de yalanlanan asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğunun tespit edildiği bildirildi.

Bazı sosyal medya hesaplarındaki "Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkarılacak" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Bültende, "Bir polis memuru, Bitlis İl Emniyet Müdürü ve eşini eleştirdiği için gözaltına alındı" iddiasıyla bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılanların doğru olmadığı ifade edildi.

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bültenini yayımladı

Dezenformasyon Bülteni'nde, İsrail medyasında yer alan bir fotoğrafla ilgili, "İsrail, cuma günü erken saatlerde İran'daki bir bölgeyi füzelerle hedef aldı" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin gerçek olmadığı, bahse konu fotoğrafın, 2021'de işgalci İsrail ordusu tarafından Gazze şeridindeki Han Yunus'a yönelik bir hava saldırısı sırasında kaydedildiğinin belirlendiği bildirildi.

Bültende, İsrail'in dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama! Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama!

Bültende sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Ticaret Bakanlığının İsrail ile ticareti kısıtlama açıklamasına rağmen Türkiye, İsrail'e çimento göndermeye devam ediyor." iddiasının da doğru olmadığı ifade edildi.