Gündem

İlber Ortaylı'ya ne oldu? Ünlü tarihçinin sağlık durumu ve hastaneye kaldırılma sebebi

İlber Ortaylı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Peki İlber Ortaylı neden hastaneye kaldırıldı, hastalığı nedir? İşte detaylar...

Abone Ol

Türk tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Ortaylı'nın, tansiyon problemi nedeniyle hastaneye başvurduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Geçtiğimiz aylarda katarakt ameliyatı geçiren Ortaylı'nın rahatsızlığı, takipçileri ve sevenleri arasında endişe yarattı.

İlber Ortaylı'nın katılacağı sempozyum ertelendi

5 Eylül Perşembe günü Bilecik'te düzenlenmesi planlanan "İlber Ortaylı ile Kurtuluş Sempozyumu", tarihçinin sağlık durumu nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Bilecik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Sempozyumun yeni tarihi belirlendiğinde vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilecektir," ifadelerine yer verildi.

İlber Ortaylı'nın sağlık durumu: Tansiyon problemi

Uçuş esnasında tansiyon problemi yaşayan Ortaylı'nın rahatsızlığı, sağlık kontrollerinin ardından stabil hale geldi. Ortaylı’nın tansiyon sorunu yaşadığı ve sağlık durumunun şu an iyi olduğu bildirildi.

Geçirdiği katarakt ameliyatı

Tarihçi Ortaylı, kısa süre önce katarakt ameliyatı geçirmişti. Göz kamaşması, yorgunluk ve baş ağrıları gibi şikayetleri olduğunu belirten Ortaylı, bu ameliyatın ardından sağlık durumunu toparlamaya çalışıyordu.

İlber Ortaylı kimdir?

1947 doğumlu olan İlber Ortaylı, Türkiye’nin en saygın tarihçilerinden biridir. Osmanlı tarihi ve modern Türk tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Ortaylı, uzun yıllar boyunca üniversitelerde ders vermiştir. Özellikle televizyon programları ve yazdığı kitaplarla geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Ortaylı, Galatasaray Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ünlü tarihçinin sağlığıyla ilgili son gelişmeler takip edilirken, sempozyumun yeni tarihi belirlendiğinde halkla paylaşılacaktır.