Okulların açılmasına bir gün kala ünlü Tarihçi İlber Ortaylı'dan manidar bir açıklama geldi. Eğitim sistemindeki son yıllarda yaşanan kopukluğa dikkat çeken Ortaylı, "Türk Millî Eğitim Bakanlığı’nın vaziyeti iyi değil" dedi.

Ortaylı, Hürriyet gazetesinde "Eğitim Sistemimiz" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Göreve gelen bakanların tek tek suçlanamayacağını vurgulayan Ortaylı, eğitim ssiteminin kötü bir noktada olduğunu belirtti.

 "Çünkü iki seneden fazla hiçbir Millî Eğitim Bakanı iş başında kalmadı. İnsanlar, çocuklarının aynı anda 2-3 dil öğrenmesini, spor yapmasını, iyi matematik ve Türkçe öğrenmesini istiyorlar. Bunları temin edemezseniz; yetişmemiş nesillerle ne demokrasiyi ne Türkiye’nin kalifiye sınıflarını yaratabilirsiniz." diye konuştu.

"Yabancı okullara müdahale iyi bir şey değil"

Yabancı okullara müdahalenin iyi bir şey olmadığının altını çizen ünlü tarihçi, şunları söyledi:

Dilan Polat'tan yeni video: Sesimi duymak isteyenler olmuş Dilan Polat'tan yeni video: Sesimi duymak isteyenler olmuş

Sizin göreviniz, Tanzimat’ın büyüklerinin yaptığı gibi o okulların daha iyisini devlet eliyle devlet için kurmaktır. Hele bir de bu okullara çocuk veren velileri yabancı hayranlığıyla fazla suçlamayalım, çünkü çok açık biliniyor ki kabinedeki bakanlarımızdan birinin çocukları da orada okuyormuş. Kendinize ayıp olmayanı başkasına niye ayıplıyorsunuz?

Editör: Ömer Göyce