Bu sene Avrupa şampiyonasını kim kazanır  sorusuna İlber Ortaylı,

"Ben sabahtan akşama car car car car cahille sohbeti kestim diyorum. Futbol diye bir takım adamların zırıltısını dinleyemem. Soruna gelecek olursam Almanya kazanmasın da kim kazanırsa kazansın. " dedi.

Ilber Ortaylı Cahille Sohbeti Kestim Programı-3

Futbolcuların sanatla ilgilenmesi şart

"Futbolcu dediğin aynı zamanda kültürlü de olacak bu çok önemli bir şey. Mesela neden bir futbolcu bale ile ilgilenmiyor, müzikle ilgilenmiyor, resim yapmıyor, bunların son derece önemi var. Örnek olarak Metin Oktay bale dersi almış çocukken çok kültürlü ve enteresan bir adamdı. Bir başka isim de Ronaldo, o da çok esaslı bir adam."

Sezen Aksu'ya rekor ücret teklifi: "Bir şarkı da olsa çıkmam" Sezen Aksu'ya rekor ücret teklifi: "Bir şarkı da olsa çıkmam"

Onun kafası kavun gibi

Arda Güler hakkında düşünceleri dile getiren Ortaylı,

"Onun zekası çok başka, adam orada topun gidişini gelişini, pozisyonunu ezberliyor. 1 yılda mükemmel akıcılıkta dil öğrendi, ve çok da kitap okuyan, edebiyatla ilgilenen bir çocuk. Onun kafası kavun gibi, çok zeki bir çocuk."

Ilber Ortaylı Cahille Sohbeti Kestim-1
Son dönemlerin en çok konuşulan olaylarından Bozkurt işareti  hakkında;

"Bu durumu Bakan hanım öyle istedi UEFA'nın çok mu umurundaydı sizce? Ben UEFA'nın kalitesini ve ne kadar zavallı kuruluş olduğunu Britanya maçında gördüm. Oradaki holiganlar hakikaten ortalığı rezil ettiler. Bunlar böyle sanayinin yan dalından çıkma insanlar. Ayrıca Alman İçişleri Bakanı son derecede kötü bir parti militanıdır. Bozkurt işareti siyasi bir işaret değildir tamamen kültürle alakalıdır.  Bozkurt Atatürk'e bile denir. Herkes yavru kurdun ülkemiz için ne anlama geldiğini az çok bilir. Almanya sesini kesmeyi bilmiyor, çok tuhaf bir ülke."

İlber Ortaylı tatil önerileri ve vize sorunu hakkında konuştu İlber Ortaylı tatil önerileri ve vize sorunu hakkında konuştu

Editör: Haber Merkezi