Gündem

İki kritik yasa ertelendi

AK Parti TBMM Grubu, Meclis’in yoğun çalışma trafiği nedeniyle muhalefetin tepki gösterdiği iki kritik kanun teklifini bir sonraki yasama dönemine erteledi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Sokak Hayvanları düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri yeni yasama döneminde Ekim ayında yapılacak.

Abone Ol

ÜNSÜL ERGEL / ANKARA

Yoğun kanun trafiği yaşayan TBMM’de AK Parti Grubu öncelikli kanunların tatil öncesinde tamamlanabilmesi için görüşme planlamasını yeniden düzenledi.

Ekim’e bırakıldı

TBMM Genel Kurulu’nu 2 Ağustos 2024 tarihine kadar çalıştırmayı planlayan AK Parti Grubu yetkilileri, muhalefet ile de görüşerek yeni program üzerinde anlaştı. Buna göre halen TBMM Genel Kurul’da görüşülen ve ilk bölümü tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesine karar verildi.
Bu kısa sürede gerekirse hafta sonu da çalışacak TBMM Genel Kurulu’nda öncelikle Tasarruf Tedbirlerini içeren Torba Kanun görüşülecek.
Daha sonra geçtiğimiz hafta Adalet Komisyonu’nda görüşülen 9.Yargı Paketi tamamlanacak. Yargı Paketinin tamamlanması için önümüzdeki hafta TBMM hafta sonu da çalışacak. 

Sokak hayvanları kanun da ertelendi

Bu arada muhalefetin ve halkın yoğun tepkisini alan diğer kanun olan Sokak Hayvanlarına ilişkin yasal düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi de Ekim ayına yeni yasama dönemine bırakıldı. 

Yargı Paketinin tamamlanmasının ardından Emekli maaşlarının taban aylığının 12 bin 500 TL’ye çıkarılmasını da kapsayan çeşitli vergi düzenlemelerini içiren torba kanun ele alınarak TBMM Genel Kurulu’nun bu dönemki yasama çalışmaları tamamlanacak. Meclis, 2 aylık tatilin ardından 1 Ekim 2024 Salı günü tekrar açılacak.