Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı! Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı!

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki çevre yolu şantiyesini ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tatvan ve Van feribot iskelelerinin yenilenmesi ve bağlantı yollarının yapımı projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu, "İskelelerimizin kara yolu bağlantı yollarının yapımını tamamladık. Van Gölü üzerindeki demir yolu ulaşımı TCDD Genel Müdürlüğümüz tarafından işletilen ve 1971-1976 yılları arasında imal edilen 4 feribotla yapılmaktaydı. Her biri 9-10 vagon kapasiteli mevcut 4 feribotla günde ancak 1500 ton yük taşınıyordu. Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi feribotlarını kullanıma alarak günde 10 bin 500 ton yük taşıyarak, yük taşıma kapasitesini 7 kat artırdık. 5 saat süren Tatvan-Van arasındaki seyir süresini de yaklaşık 3,5 saate düşürdük. Eski feribotların 5,6 litre olan ton başına yakıt tüketimini de yeni feribotlarla 1,1 litreye düşerek büyük miktarda enerji tasarrufu sağladık. Hedefimiz, Bitlis'i ve ülkemizin her noktasını, Türkiye Yüzyılı vizyonunda ihtiyaç duyulan ulaştırma ve haberleşme altyapısının ötesine taşımak. Bitlis'i daha modern ve gelişmiş bir ulaşım altyapısıyla daha da ileriye taşımak için ekibimizle gayret içindeyiz." dedi.

"40 dakikalık seyahat süresi 5 dakikaya düşecek"

Öte yandan Bakan Uraloğlu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılan çevre yolu çalışmalarına ilişkin, "Buradaki 40 dakikalık seyahat süresini 5 dakikaya indireceğiz. Yine mevcut şehir geçişindeki yolu yaklaşık 2 kilometre kısaltmış olacağız. Gerek zamandan gerekse de akaryakıttan burada yıllık yaklaşık 1,3 milyar lira tasarruf etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce