Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü Rusya’da Tu-22M3 bombardıman uçağı düştü

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) yaptığı açıklamada, Suriye sınırı yakınlarında Ürdün'ün kuzey doğusundaki bir üsse düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç askerinin öldüğünü ve 25 kişinin yaralandığını aktardı.  ABD Başkanı Joe Biden, saldırının "radikal İran destekli militan gruplar" tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Biden'ın yaptığı açıklamada, "Jill ve ben, bu aşağılık, tamamen adaletsiz saldırıda bu savaşçıların kaybının yasını tutmada ölen ve ülke çapındaki Amerikalılarımızın ailelerine ve arkadaşlarına katılıyoruz" ifadeleri yer aldı. Öldürülen ve yaralanan askerlerin isimleri henüz açıklanmadı. 

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırılardan bu yana ilk kez bölgede ABD askerleri öldürüldü. Bölgedeki ABD üslerine saldırılar oldu ancak şu ana kadar ABD ordusu tarafından herhangi bir kayıp bildirilmedi.

ÜRDÜN AÇIKLAMA YAPTI
Ürdün hükümet sözcüsü Muhenned Mubaydin, El-Memleke TV'ye 3 ABD askerinin öldüğü, 25'inin yaralandığı saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Mubaydin, ABD güçlerine yönelik saldırının Ürdün topraklarında değil Suriye sınırı yakınlarında gerçekleştiğini ve Tenef Üssü'nün hedef alındığını bildirdi.

ABD askerlerinin konuşlandığı Tenef Üssü, Suriye-Irak-Ürdün üçgeninde yer alıyor. ABD'nin açıklamasında ise saldırının Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Ürdün topraklarında gerçekleştiği bildirilmişti.