AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan ve kamuoyunda "sahipsiz köpek yasası" olarak da bilinen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" yoğun tartışmaların ardından kabul edildi.

MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi

Hükümetin bir sonraki adımının ne olacağı merak konusuyken Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'dan taksi sorununa yönelik düzenleme yapılacağı iddiası geldi.

Kılıçarslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda"Sokak köpekleri yasası meclisten geçti. Ankara’dan kulağıma gelen, sırada kangren haline gelen taksi sorununun olduğu yönünde. Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği konuşuluyor. Taksi ağaları işi de çözülmeli tabii."  ifadelerine yer verdi.

UKOME toplantısına katılmıştı

Paylaşımlı yolculuk, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde vatandaşı âdeta çileden çıkaran taksi sorununa en büyük alternatif olarak görülüyor.

Martı TAG'ın yöneticisi Oğuz Alper Öktem, geçtiğimiz günlerde UKOME toplantısına katılarak söz konusu yönetmeliğin yakın olduğu sinyalini vermişti.

"Kontak kapatırız"

Taksiciler ise düşük ücret tarifesinden şikayetçi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksilere yapılan zammı yetersiz bularak "Bu maliyetlerle kontak kapatırız" diye konuşmuştu.

İlerleyen günlerden hükümetin bu yönde bir yasa teklifi hazırlayıp hazırlamayacağı ise merak konusu.

Editör: Ömer Göyce