HABER MERKEZİ

Gemi saatini beklemek için eşi ve hasta iki çocuğuyla birlikte camide bir süre konaklamak zorunda kalan baba, caminin elektriğini kullandıkları için cami imamına bir not ile 200 TL bıraktı.

Taşucu Reşadiye (Haliliye) Camii din görevlisi Halil Erdem, ikindi namazını kıldırmak üzere görev yaptığı camide, kamera kayıtlarının olduğu ekranın önüne bırakılmış bir not ve iki yüz lirayı buldu. 

Notu okuyan Erdem, Kıbrıs’a gitmek için gemi beklerken camide konaklayan ve ismini vermeyen babanın düşünceli davranışı karşısında duygulandı.

Notta, caminin elektriklerini hasta çocukları için kullandıklarını ve klimaları açtıklarını belirterek, bu nedenle tükettikleri elektriğin bedelini bıraktıklarını ifade etti. Ayrıca, cami görevlilerinden helâllik isteyen baba, manevi bir sorumluluk ve saygı örneği gösterdi.

Adıyaman'da elektrik direğine asılı ceset paniği Adıyaman'da elektrik direğine asılı ceset paniği

"Helâllik istiyorum"

Babanın bıraktığı notta şu ifadelere yer verildi:

“Selamünaleyküm hocalarım; Yolcuyuz, gemi saatini beklerken mecbur camiye sığındık. Çocuklar hasta oldukları için fişi kullanarak hava verdik ve sıcaktan dolayı da klimaları kullandık. Kamera kayıtlarında görebilirsiniz. Hocalarım; Elektriği kullanım ücreti olarak bir miktar para bırakıyorum. Hakkınızı helâl edin.”

Editör: Elif Erbay