İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda, 24 ilçedeki 35 okulda inşa edilen spor salonları hizmete girdi.

Bakırköy Şenlikköy Mahallesi'ndeki Murat Kölük İlkokulunda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocuklara ahlaklı ve çevik olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

İmamoğlu, bölgedeki 119 okul spor salonunda, ders saatleri dışında 6-15 yaş arası çocuklara ücretsiz hizmet sunulduğunu belirterek, İBB spor okullarında 14 branşta, 10 binin üzerinde çocuğun eğitim aldığını söyledi.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün ücretsiz sürdürdüğü, Yıldız Sporcu Tarama Projesi'yle de 14 ilçede, 17 salonda, 8 branşta çocuklara eğitim verildiğini dile getiren İmamoğlu, projeyle bu yıl güreş ve atletizm branşlarında 91 sporcunun lisanslandırılıp İBB Spor Kulübüne kazandırıldığını anlattı.

Konuşmanın ardından İmamoğlu ve katılımcılar, 35 tesisin açılışı için kurdele kesti.

Bu tesislerin devreye girmesiyle İBB'nin hizmet verdiği okul spor salonu sayısı 185'ten 220'ye, bu tesislerden yararlanacak öğrenci sayısı da toplam 223 bine yükseldi.