İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres’in ülkeye girişini yasakladı.

4 ilde suç örgütü operasyonu: 22 gözaltı 4 ilde suç örgütü operasyonu: 22 gözaltı

İsrail, bölgede gerilimin acilen düşürülmesi çağrıları yapan BM Genel Sekreteri Guterres’i “istenmeyen adam” ilan ederek ülkeye girişini yasakladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Guterres'in ülkeye girişinin yasaklandığı ifade edildi.

Bu kararın sebebinin BM Genel Sekreteri'nin İran'ın dünkü füze saldırısının ardından yaptığı açıklama olduğu belirtildi.

Açıklamada, Guterres'i İsrail karşıtı olmakla suçlandı. Katz, "Dünyadaki hemen hemen her ülkenin yaptığı gibi İran'ın İsrail'e yönelik menfur saldırısını açıkça kınayamayan hiç kimse İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmiyor. Bu, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarını kınamayan, onu terör örgütü ilan etme yönünde hiçbir çabaya öncülük etmeyen bir Genel Sekreter'dir. Hamas, Hizbullah, Husiler ve şimdi de küresel terörün ana gemisi İran'dan teröristlere destek veren bir Genel Sekreter, BM tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır. İsrail, Antonio Guterres olsun ya da olmasın, vatandaşlarını savunmaya ve onurunu korumaya devam edecektir" dedi.

BM Genel Sekreteri'nin dün yaptığı açıklamada, atılan füzelere ilişkin İran'ın ismini söylemediği ve Tahran tarafından yapılan saldırı "doğrudan kınamadığı" kaydedildi.

Editör: Uğur Kaçar