İsrail ordusu, Kızıldeniz bölgesinde son günlerde atılan bir seyir füzesini F-35 savaş uçağıyla, karadan karaya atılan başka bir füzeyi de Arrow hava savunma sistemiyle engellediklerini duyurdu.

İsrail tarafından yapılan açıklamaya göre, son günlerde hava kuvvetleri radar sistemleri güneydoğudan atılan bir seyir füzesini tespit etti. İsrail hava kuvvetlerindeki "Adir" ismi verilen F-35 savaş uçakları havalanarak bu füzeyi imha etti.

Öte yandan, İsrail ordusu ABD-İsrail ortak üretimi Arrow hava savunma sistemiyle Kızıldeniz açıklarında karadan karaya atılan bir füzeyi engellediklerini açıkladı.

HUSİLERİN SÖZCÜSÜ: İHA BİRÇOK HEDEFFE ULAŞTI

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ise X platformundan yaptığı yazılı açıklamada, "(Husilere bağlı) Yemen Silahlı Kuvvetleri, birkaç saat önce çok sayıda İHA'yı işgal altındaki Filistin'de bulunan siyonist varlığın içlerindeki birçok hedefe fırlattı ve hedeflerine ulaştı." ifadesini kullandı.

Gazze'de İsrail saldırıları durana dek askeri operasyonlarının süreceğini belirten Seri, saldırıyı zulüm altındaki Filistin halkının zaferi, Yemen halkı ve ümmetin tüm halklarının istekleri ve çağrılarına icabet için yaptıklarını vurguladı.

İsrail ordusundan, bölgenin savunmasının güçlendirilmesi amacıyla Kızıldeniz'de savaş gemilerinin konuşlandırıldığı belirtildi.

Yemen'de kontrolü elinde tutan İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'ye bombardımanı artırması üzerine İsrail'e doğru insansız hava aracı ve füzelerle misilleme saldırısı düzenlediğini açıklamış ve görüntüleri paylaşmıştı.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

İsrail'in katliamlara devam etmesi halinde saldırılarını sürdüreceklerini de belirtmişlerdi.