Fenerbahçe Yöneticisi Hulusi Belgü, Türk futbolunun geleceğini belirleyecek olan Futbol Federasyonu seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Delegelere seslenen Belgü, mevcut adayların yetersizliğini vurgularken, siyasetçilerin futbol yönetimine müdahalesine sert eleştiriler yöneltti.

Belgü, konuşmasında Galatasaray Kulübü’nün mevcut başkan adaylarından birini "tarihin en kötü ve beceriksiz başkanı" olarak nitelendirdiğini belirtirken, diğer adayın ise Fenerbahçe otobüsünün kurşunlandığı dönemdeki açıklamalarını hatırlattı. "Öyle bir eylem yapacağız ki belki ben Trabzonspor Kulübü başkanlığına devam edemeyeceğim" diyen adayın, bugünkü durumunu sorgulayan Belgü, siyasetin futbola müdahalesinin futbolun adalet ve eşitlik ilkelerine zarar verdiğini söyledi.

Siyasetin Futbola Müdahalesi

Belgü, futbolun özgür ve adil olmasını istediklerini, ancak her geçen gün daha da geriye gidildiğini ifade etti. "Biz futbol özgür olsun adil olsun dedikçe, ne yazık ki hep geri gidiyoruz. Geri gittikçe her sene futbolda şaibe artıyor, huzursuzluk artıyor, kavga çoğalıyor. Kulüpler, yöneticiler ve hatta sporcular adaleti hissetmedikçe kendi cezalarını kendileri kesmek istiyor" dedi.

Nuri Şahin ilk Şampiyonlar Ligi maçını farkla aldı! Nuri Şahin ilk Şampiyonlar Ligi maçını farkla aldı!

Fenerbahçe'ye Yapılan Haksızlıklar

Konuşmasında Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıklara da değinen Belgü, 99 gol ve 99 puanla ikinci yapılan Fenerbahçe’nin, TFF yönetimi tarafından adil olmayan bir şekilde cezalandırıldığını belirtti. "Fenerbahçe kumpasa uğradı, FETO denilen lanet örgütle mücadele etti, 12 Mayıs tarihinde taraftarına saldırıldı, otobüsü kurşunlandı" diyerek, Fenerbahçe’nin maruz kaldığı haksızlıkları dile getirdi.

Adil ve Eşit Yönetim Talebi

Belgü, Türk futbolunun adil ve eşit bir şekilde yönetilmesini istediklerini ve mevcut başkan adaylarının bu kriterlere uymadığını belirtti. "Bugün adil olmayan bir ortamda bize sunulan her iki başkan adayına sormak istiyorum; yaşananlara, yaşattıklarınıza bakarak siz nasıl aday olabiliyorsunuz?" diyerek, adayların meşruiyetini sorguladı.

Delegelere Çağrı

Delegelere de çağrıda bulunan Belgü, "Bugün metazori bir seçim yapmaya zorlanıyorsunuz ve lütfen size karşı yapılan bu zorlamayı kabul etmeyin, ayağa kalkın ve reddedin" dedi. Her iki adayın da Türk futbolunu yönetmeye uygun olmadığını belirterek, delegelerin bu durumu boş oy vererek veya hiç oy vermeyerek göstermesi gerektiğini vurguladı.

Siyasetçilere Mesaj

Son olarak siyasetçilere de seslenen Belgü, futbola müdahale ettikçe yaşanan olumsuzlukların siyasilere mal edildiğini ve kulüplerin özgür ve bağımsız olması gerektiğini belirtti. "Adaletin, eşitliğin ve en önemlisi özgürlüklerin olmadığı bir yerde mutluluk olmaz. Mutlu olmayan halk sonucu siyasete bağlar, lütfen kulüplerin ve delegelerin iradesine müdahale etmeyin" diyerek, siyasetin futboldan elini çekmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi